Rutes urbanes

Dificultat baixa

No canvies sendes velles per novelles.
Dita popular

Beniarbeig

Ruta Històrica

alarm_on
Temps
2 h 15 min.
hiking
Dificultat tècnica
Baixa
flag
Distància
8,02 km
landscape
Desnivell positiu
69 m

Començarem la ruta a la plaça 9 d’Octubre, on es troba l’actual ajuntament i la biblioteca municipal. Es tracta d’un barranc canalitzat a principis del segle XXI. Si ens desviem des d’ací cap al carrer Sant Joan, hi trobarem l’almàssera al número 10. Tornant  a la plaça, anant a l'encreuament entre el carrer Sant Joan i l’avinguda de la Pau, està el panell general i, a la dreta, per l’avinguda, el Corralet, que és un antic carreró d’origen medieval que comunicava amb l’altra part del carrer i que es va tapar als anys setanta. Té un patiet amb un pou al mig. Si agafem l’altre carrer i baixem, ens trobarem al carrer Major, on hi ha l’antiga casa badia a una banda, i l’església de Sant Joan Baptista, del segle XVIII, a l’altra. Seguint pel carrer on està l’església, el carrer Sant Roc, cap a l’avinguda de Dénia, veurem a la cantonada la casa Senyoria.

Seguint per l’avinguda de Dénia, eixirem del poble passant pel pont del Meridià, que travessa el riu Girona. A la dreta hi ha una àrea recreativa on està el pont Vell de Beniarbeig, la construcció del qual fou entre 1906 i 1917, com a vestigi monumental. Un poc més avant, enfront d’una nau industrial, hi ha el riurau.

Si continuem per l’avinguda, arribarem a una rotonda on cal agafar la primera eixida i continuar per la CV-731. Un poc més avant trobarem dues eixides juntes: primer agafem l’última, a l’esquerra, que ens portarà a la cava d’aigua, que baixava l’aigua de pluja per davall de terra en una conducció artificial des de Segària fins al camp de Beniarbeig; i després tornem a la segona, a la dreta, que ens porta una altra vegada cap al riu Girona, on està el molí Benihomer. El riu es pot creuar pel camí, així que seguim cap al tossalet de Benihomer i, després de travessar-lo, girem a la dreta per a tornar al poble.

Hi entrem pel carrer del Lliri, a la dreta del qual està el parc públic Mirambons, al costat del col·legi Benicadim. Allí tenim la parada de l’olivera mil·lenària. Continuem per a arribar novament a la plaça 9 d’Octubre, i seguim pel carrer de les Escoles, on està la Unió Musical i les escoles velles de l’any 1931, que Santonja arrendava a l’Ajuntament per 600 pessetes a l'any. Avancem pel carrer d'Ausiàs March, creuarem l’avinguda del Verger i seguim pel carrer del Calvari fins a la rotonda. Si agafem la segona eixida arribarem al teatre-auditori i l’escola de música.

Quan les hàgem vist, tornem a la rotonda i per la primera eixida anem cap al carrer del Garrofer fins al final i girarem a la dreta pel carrer del Taronger. El carrer s’acabarà i trobarem un camí de terra que arribarà a una bifurcació, a la dreta de la qual estarà la Casa Santonja, abans Villa Concha, que també es pot veure des de l’altra banda, a la carretera CV-729. Des del camí de terra cal caminar un poc pels bancals fins a eixir a eixa carretera i, anant en direcció al Verger, veurem la bassa de Santonja, que diu la llegenda que té les mateixes dimensions que la plaça de bous de València, però no és cert. És l’últim punt de la ruta. 

location_on Llocs d'interés

info Beniarbeig

M'interessa Guardar a la motxilla

Consulta les rutes urbanes per pobles
expand_circle_down

Informació útil...

Tourist Info
Localitza tots els punts i oficines d'informació turística
Wikiloc
Segueix totes les rutes de muntanya i subaquàtiques.
Google Maps
Recorre els carrers i descobreix el patrimoni des del teu mòbil
Dormir, menjar i comprar
Busques planificar el teu viatge? Ací tens tot el que necessites

Amb el finançament de:

On trobar-nos

MACMA. Seu Mancomunitat Comarcal de la Marina Alta

C/ Blasco Ibáñez, 50 baix - 03760 - Ondara

Tel. 965757237 - Email: macma@macma.org

Contacte

Cultura i Patrimoni:

659 219 476 - macma@macma.org

Joventut. Xarxa Jove Marina Alta:

680 516 149 - xarxajove@macma.org

Esports. Xarxa Esportiva Marina Alta:

635 636 023 - xarxaesportiva@macma.org

Servei Mancomunat d’Arxius:

620 85 22 83 - arxius@macma.org

Secretaria:

96 575 72 37 - secretaria@macma.org

Xarxes Socials

Mancomunitat Comarcal de la Marina Alta:

Xarxa Jove Marina Alta:

Xarxa Esportiva Marina Alta:

Descobrim la Marina Alta:

© MACMA 2024