El nostre patrimoni

Espais naturals

Les pedres ací ens parlen, formen part del
nostre passat i del nostre present.

Pego

Parc Natural de la Marjal

El Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva, situat entre les províncies de València i Alacant, té una extensió de 1.290 hectàrees. Va ser declarat parc natural en 1994. La marjal de Pego-Oliva és un dels espais de biodiversitat més importants del Mediterrani, i potser l'aiguamoll amb millor qualitat del Mediterrani espanyol. És una antiga albufera.

Es troba envoltat per les serres de Mostalla, Migdia i Segària que formen una ferradura oberta al Mediterrani, en el centre de la qual es troba la Marjal. Es forma gràcies l'aigua dels rius Bullent-Vedat (pel nord) i Racons-Molinell (pel sud) i els aqüífers de Mostalla i Segària. Una xarxa d'antigues séquies i canals travessa el paratge i es nodreix del flux de les aigües subterrànies, que sorgeixen en deus denominades ullals.

Cal destacar que l'equilibri entre el cultiu tradicional de l'arròs i el respecte al medi ambient han estat els responsables de la supervivència de nombroses espècies vegetals i animals d'alt interés biològic. A més, atesa la seua gran rellevància, la marjal també està inclosa en el Conveni Ramsar (1971) de protecció mundial de zones humides, és zona d'especial protecció d'ocells (zona ZEPA) i també es troba dins de la Xarxa Natura 2000 de la Comunitat Econòmica Europea.

L'excel·lent condició en la qual es troba l'aigua de la  Marjal permet que hi haja poblacions d'invertebrats com les gambetes o els petxinots. De peixos cal destacar-ne la presència del samaruc. Entre els rèptils més característics n'assenyalem la tortuga d'aigua europea i diverses espècies de serps d'aigua. Les aus es troben molt ben representades i constitueixen, a més a més, una de les grans riqueses de la Marjal, i un dels principals motius pels quals ha estat acceptada en el Conveni Ramsar. Hi ha nombroses espècies que convé ressaltar: el gall de canyar, l'escabussonet, l'oroval, la rosseta, la camallarga o el fumarell de galta blanca, d'entre moltes altres.

transfer_within_a_station Rutes pròximes

info Pego

M'interessa Guardar a la motxilla

El nostre patrimoni

Informació útil...

Tourist Info
Localitza tots els punts i oficines d'informació turística
Wikiloc
Segueix totes les rutes de muntanya i subaquàtiques.
Google Maps
Recorre els carrers i descobreix el patrimoni des del teu mòbil
Dormir, menjar i comprar
Busques planificar el teu viatge? Ací tens tot el que necessites

Amb el finançament de:

On trobar-nos

MACMA. Seu Mancomunitat Comarcal de la Marina Alta

C/ Blasco Ibáñez, 50 baix - 03760 - Ondara

Tel. 965757237 - Email: macma@macma.org

Contacte

Cultura i Patrimoni:

659 219 476 - macma@macma.org

Joventut. Xarxa Jove Marina Alta:

680 516 149 - xarxajove@macma.org

Esports. Xarxa Esportiva Marina Alta:

635 636 023 - xarxaesportiva@macma.org

Servei Mancomunat d’Arxius:

620 85 22 83 - arxius@macma.org

Secretaria:

96 575 72 37 - secretaria@macma.org

Xarxes Socials

Mancomunitat Comarcal de la Marina Alta:

Xarxa Jove Marina Alta:

Xarxa Esportiva Marina Alta:

Descobrim la Marina Alta:

© MACMA 2024