El nostre patrimoni

Ermites i esglésies

Les pedres ací ens parlen, formen part del
nostre passat i del nostre present.

Pego

Església i convent de la Sagrada Familia

El 2 de febrer de 1892, es col·locaria solemnement la primera pedra. Les obres del convent i església dirigides per fra Maseo Company, segons els plànols traçats per ell, van començar amb gran embranzida. El 25 de juliol de 1894 ja va poder inaugurar-se el local destinat per a un oratori provisional, que comprenia la planta baixa de tota l'extensió de la façana del sud. Al mateix temps es van inaugurar també nou cel·les de religiosos que formaven aquella comunitat.

L'edificació del convent i església van anar avançant gràcies a l'eficaç cooperació i fervorosos alens dels veïns de Pego, i el 6 d'abril de 1901 es va inaugurar i, segons les pregàries del ritual, es va beneir el nou i grandiós temple de pur estil gòtic dedicat a la Sagrada Família.

Posteriorment, es van anar introduint diverses millores a l'interior del convent, com ara la construcció del voltat de l'actual refectori, l'elevació i coberta del campanar, l'esplanació de la plaça, la construcció de les capelletes per al viacrucis, etc.

A l'exterior hi ha quatre contraforts a cada costat dels seus arcbotants. La façana és una pantalla massissa amb dues altures: la inferior conté una porta d'accés amb arc apuntalat i el superior conté una vidriera i un ull de bou amb finestra. Té, també, una cornisa recta amb punta central coronada amb una creu i dues gàrgoles. El campanar es desenvolupa en quatre cossos.

L'estil de l'edifici conventual s'emmarca dins del neuroticisme i està format per una planta basilical amb creueria, una nau amb capelles laterals comunicades entre si i un cor a la base. L'absis és pla a l'exterior i a l'interior presenta un cos poligonal de tres costats. Darrere té la sagristia i, al costat septentrional, la capella de la comunió, amb planta rectangular. Tot cobert amb voltes d'arestes i el creuer amb volta estrellada.

L'interior està molt decorat, cada capella té el seu retaule i la seua imatge amb llenços al fresc pintats als laterals per Remigio Siscar, tot amb similituds formals amb l'altar major, el qual conté un retaule dedicat a la Sagrada Família. Al claustre es troba la figura de fra Pascual Nadal, màrtir a la Xina i fill de Pego.

info Pego

M'interessa Guardar a la motxilla

El nostre patrimoni

Informació útil...

Tourist Info
Localitza tots els punts i oficines d'informació turística
Wikiloc
Segueix totes les rutes de muntanya i subaquàtiques.
Google Maps
Recorre els carrers i descobreix el patrimoni des del teu mòbil
Dormir, menjar i comprar
Busques planificar el teu viatge? Ací tens tot el que necessites

Amb el finançament de:

On trobar-nos

MACMA. Seu Mancomunitat Comarcal de la Marina Alta

C/ Blasco Ibáñez, 50 baix - 03760 - Ondara

Tel. 965757237 - Email: macma@macma.org

Contacte

Cultura i Patrimoni:

659 219 476 - macma@macma.org

Joventut. Xarxa Jove Marina Alta:

680 516 149 - xarxajove@macma.org

Esports. Xarxa Esportiva Marina Alta:

635 636 023 - xarxaesportiva@macma.org

Servei Mancomunat d’Arxius:

620 85 22 83 - arxius@macma.org

Secretaria:

96 575 72 37 - secretaria@macma.org

Xarxes Socials

Mancomunitat Comarcal de la Marina Alta:

Xarxa Jove Marina Alta:

Xarxa Esportiva Marina Alta:

Descobrim la Marina Alta:

© MACMA 2024