Què és el Pla de Turisme Sostenible


QUÈ ÉS EL PLA DE TURISME SOSTENIBLE?

Havent transcorregut un temps prudencial, arriba el moment d’establir una estratègia d’intervenció sobre el medi i els seus recursos naturals i això implica també i de forma especial al turisme perquè amb la gran fortalesa econòmica i estratègica que aquest suposa en la comarca de la Marina Alta, pot significar una eina poderosa per revertir els efectes de l’incendi i generar tot un conjunt d’iniciatives i accions que a curt i a mig termini poden aconseguir col·laborar en la recuperació de les oportunitats i els paisatges ara febles després d’aquest drama. I encara més, una bona planificació ambiental de turisme sostenible, com es pretén amb aquest document, pot generar noves dinàmiques o enfortir les que actualment ja existeixen. 

 • Que proposem? Aquest projecte promourà el patrimoni natural, cultural i agrícola, mitjançant el lligam de les persones amb el territori, enfortint el que ja existeix, i generant en la mesura que es puga, de nou. Així, amb accions destinades a promoure el turisme rural i l’ecoturisme en els espais naturals i rurals de Les Valls de la Marina., es pretén encetar un fil conductor que unisca els territoris afectats per l’incendi i els dote de contingut per a donar a conèixer el seu potencial com a espai únic i singular.
 • Com ho farem? És per això que el present pla vol inventariar, reunir i planificar tant les iniciatives que actualment funcionen en el territori com ara, de noves que puguen ajudar a recuperar-se de l’incendi patit. Però sobretot a tenir un model de territori respectuós, humà i compromès amb una ruralitat viva i sostenible. El document planteja una estratègia a seguir, amb accions concretes de tot tipus on un altre model de turisme, sostenible i de territori, siga el fil que col·labore a lligar-ho tot.
 • Eduquem? Tanmateix, i a través d’activitats turístiques, es vol fomentar l’educació ambiental dirigida especialment als centres educatius i a la població de la comarca i voltants.
 • Quins són els objectius?
  • Recuperar-se d’un drama com ha estat l’incendi forestal patit, mitjançant un nou planejament territorial motivador, il·lusionador i generador d’accions positives per al territori, mitjançant un fort vincle a una proposta de model turístic sostenible i de territori.
  • Disseny d’una estratègia d’intervenció de dinàmiques sostenibles lligades al medi natural i rural que afavorisquen l’economia local mitjançant el turisme sostenible.
  • Creació d’un catàleg de propostes i actuacions, del patrimoni natural i el medi rural de Les Valls de la Marina a través del turisme rural i l’ecoturisme.
  • Difusió dels beneficis del turisme rural, dels espais naturals i de la ruralitat, de Les Valls de la Marina, cap a la resta de pobles de la comarca i comarques veïnes.
  • Foment de l’educació ambiental als centres educatius de la Marina Alta i voltants mitjançant accions ecoturístiques i de turisme de sensacions amb l’entorn afectat per l’incendi.

Informació útil...

Tourist Info
Localitza tots els punts i oficines d'informació turística
Wikiloc
Segueix totes les rutes de muntanya i subaquàtiques.
Google Maps
Recorre els carrers i descobreix el patrimoni des del teu mòbil
Dormir, menjar i comprar
Busques planificar el teu viatge? Ací tens tot el que necessites

Amb el finançament de:

On trobar-nos

MACMA. Seu Mancomunitat Comarcal de la Marina Alta

C/ Blasco Ibáñez, 50 baix - 03760 - Ondara

Tel. 965757237 - Email: macma@macma.org

Contacte

Cultura i Patrimoni:

659 219 476 - macma@macma.org

Joventut. Xarxa Jove Marina Alta:

680 516 149 - xarxajove@macma.org

Esports. Xarxa Esportiva Marina Alta:

635 636 023 - xarxaesportiva@macma.org

Servei Mancomunat d’Arxius:

620 85 22 83 - arxius@macma.org

Secretaria:

96 575 72 37 - secretaria@macma.org

Xarxes Socials

Mancomunitat Comarcal de la Marina Alta:

Xarxa Jove Marina Alta:

Xarxa Esportiva Marina Alta:

Descobrim la Marina Alta:

© MACMA 2024