El nostre patrimoni

Ermites i esglésies

Les pedres ací ens parlen, formen part del
nostre passat i del nostre present.

Sanet i els Negrals

Església de Santa Anna de Sanet i els Negrals

Es va construir entre el 1851 i el 1861, mentre que l'ampliació va ser al segle XX. El campanar està situat en un lateral de la façana principal de l'església parroquial i s'eleva en tres nivells. Els dos primers nivells del campanar es va construir entre els anys 1859 i 1861 i durant el segle XX hi afegiren el tercer nivell. Els dos inferiors presenten el mur lluït i als cantons hi ha els carreus de cara vista. Estan separats per una motlura i en una de les cares està l'esfera del rellotge. Pel perímetre interior, una escala que recorre els tres nivells fins a arribar a la sala de les campanes. Just baix d'aquesta, hi ha unes finestres tapiades, corresponents a l'antiga sala de campanes. El tercer nivell té quatre finestres amb arc de mig punt, però una està tapiada. Als cantons exteriors hi ha una decoració que imita els carreus i unes motlures a la part superior. El terrat està delimitat per una balustrada.

El temple té la condició de Bé de Rellevància Local. Té un conjunt de tres campanes. D'aquestes, només la mitjana és antiga, de l'any 1836, i està dedicada al Crist de la Salut. Les altres dos són de la foneria de Manuel Roses Vidal, que les va fondre en 1943. La xicoteta està dedicada a la Immaculada i la gran a santa Anna.

Les campanes es repicaven des del peu de la torre i voltejaven des de la sala de campanes. La gran tocava les hores. Sembla que el timbre portava des de mitjans del segle XX sense ús. Entre els anys 70 i 80, la foneria de Salvador Manclús va canviar les truges de les campanes per unes altres noves de ferro i preparà les campanes per a una futura mecanització amb motors de vol continu que no es va produir en aquell moment. Després de l'any 1994, les mecanitzaren amb motor d'impuls i monofàsic. (1)

(1) Lozano, T. (2021) L’església de Sagra: Ubicació i característiques. LaMarinaAlta.com. https://lamarinaalta.com/iglesia-sagra/

info Sanet i els Negrals

M'interessa Guardar a la motxilla

El nostre patrimoni

Informació útil...

Tourist Info
Localitza tots els punts i oficines d'informació turística
Wikiloc
Segueix totes les rutes de muntanya i subaquàtiques.
Google Maps
Recorre els carrers i descobreix el patrimoni des del teu mòbil
Dormir, menjar i comprar
Busques planificar el teu viatge? Ací tens tot el que necessites

Amb el finançament de:

On trobar-nos

MACMA. Seu Mancomunitat Comarcal de la Marina Alta

C/ Blasco Ibáñez, 50 baix - 03760 - Ondara

Tel. 965757237 - Email: macma@macma.org

Contacte

Cultura i Patrimoni:

659 219 476 - macma@macma.org

Joventut. Xarxa Jove Marina Alta:

680 516 149 - xarxajove@macma.org

Esports. Xarxa Esportiva Marina Alta:

635 636 023 - xarxaesportiva@macma.org

Servei Mancomunat d’Arxius:

620 85 22 83 - arxius@macma.org

Secretaria:

96 575 72 37 - secretaria@macma.org

Xarxes Socials

Mancomunitat Comarcal de la Marina Alta:

Xarxa Jove Marina Alta:

Xarxa Esportiva Marina Alta:

Descobrim la Marina Alta:

© MACMA 2024