El nostre patrimoni

Ermites i esglésies

Les pedres ací ens parlen, formen part del
nostre passat i del nostre present.

Sanet i els Negrals

Ermita de Sant Antoni de Pàdua

L'ermita dedicada a sant Antoni de Pàdua forma part de la urbanització Montesano, en un privilegiat emplaçament per les esplèndides vistes que hi ha des d'allí. Les vil·les que formen aquest complex residencial de creació recent s'estenen pel vessant de la muntanya situada immediatament al nord del nucli urbà de Sanet i els Negrals.

Construïda amb aportacions dels mateixos veïns per a donar servei religiós, una placa en la façana ens informa sobre el seu origen:El dia 26 d'octubre de 2003 va ser beneïda aquesta ermita gràcies a l'esforç de moltes persones, però molt especialment, d'en Miquel Llompart Peris”. L'estat de conservació és excel·lent gràcies al manteniment continuat.

L'ermita és un edifici exempt, encara que molt pròxim a diversos xalets que integren la urbanització, als quals se sembla per la línia moderna de l'edificació. Una escalinata de pedra a l'entrada salva el desnivell pronunciat sobre el qual s'assenta. És de planta rectangular i té coberta de teules a tres aigües amb aiguavés sobre la capçalera arredonida. Per damunt s'alça un campanar quadrangular amb una teulada piramidal i penell que li proporciona una estampa característica. També ressalten al lateral dret tres cossos semicirculars successius que es corresponen a les capelletes interiors. Un sòcol de lloses irregulars n'envolta tot el perímetre i es trenca només a la porta de l'entrada, que és de metall i vidre sota arc de mig punt. Ocupant tota l'amplària del frontó, s'obrin, una al costat de l'altra, quatre finestres idèntiques del mateix estil. Decora la façana un gran panell ceràmic amb la imatge del sant titular.

L'interior està blanquejat i sobre el sòl de terratzo es disposen diverses files de bancs de fusta. Dues grades eleven l'altar darrere del qual s'obri, en la testera, una àmplia fornícula per a la imatge moderna de sant Antoni de Pàdua. A banda i banda hi ha portes bessones que comuniquen amb la sagristia. Altres objectes de culte completen la decoració, entre els quals destaca una imatge de la Mare de Déu del Sufragi, patrona de Benidorm, donada per un comerciant d'aquella localitat.

info Sanet i els Negrals

M'interessa Guardar a la motxilla

El nostre patrimoni

Informació útil...

Tourist Info
Localitza tots els punts i oficines d'informació turística
Wikiloc
Segueix totes les rutes de muntanya i subaquàtiques.
Google Maps
Recorre els carrers i descobreix el patrimoni des del teu mòbil
Dormir, menjar i comprar
Busques planificar el teu viatge? Ací tens tot el que necessites

Amb el finançament de:

On trobar-nos

MACMA. Seu Mancomunitat Comarcal de la Marina Alta

C/ Blasco Ibáñez, 50 baix - 03760 - Ondara

Tel. 965757237 - Email: macma@macma.org

Contacte

Cultura i Patrimoni:

659 219 476 - macma@macma.org

Joventut. Xarxa Jove Marina Alta:

680 516 149 - xarxajove@macma.org

Esports. Xarxa Esportiva Marina Alta:

635 636 023 - xarxaesportiva@macma.org

Servei Mancomunat d’Arxius:

620 85 22 83 - arxius@macma.org

Secretaria:

96 575 72 37 - secretaria@macma.org

Xarxes Socials

Mancomunitat Comarcal de la Marina Alta:

Xarxa Jove Marina Alta:

Xarxa Esportiva Marina Alta:

Descobrim la Marina Alta:

© MACMA 2024