NOTÍCIES

XIV Mini Jocs Olímpics de la Marina Alta arriben a Pego amb una participació de 1200 joves esportistes

22/03/2023 |Esports·Xarxa Esportiva

El món de l’esport comarcal mirarà a Pego el pròxim mes de maig, seu de la XIV edició dels Mini Jocs Olímpics de la Marina Alta. Un esdeveniment esportiu que reuneix durant tres dies a més de 1.200 xiquets i xiquetes de diferents municipis per tal de competir en diferents disciplines esportives. Una cita olímpica de germanor única en el calendari de la Comunitat, perquè és la Marina Alta l’única comarca del territori valencià que celebra aquest esdeveniment.

A més dels xiquets i xiquetes de Pego, participaran durant els tres dies de competicions esportistes de Beniarbeig, Benissa, Calp, Dénia, Els Poblets, El Verger, Gata de Gorgos, Mancomunitat de la Rectoria, La Xara, Ondara, Orba, Poble Nou de Benitatxell, Pedreguer, Teulada, Xàbia, Xaló. Pel que fa a les modalitats, seran un total de 17: atletisme, bàsquet, futbol sala, futbol, gimnàstica rítmica, handbol, tenis, pilota valenciana, escacs, natació, vòlei, pàdel, BTT, karate, vela, equitació i boccia.

El passat 22 de març tingué lloc, al saló d’actes de l’Ajuntament de Pego,  la presentació d’aquest esdeveniment esportiu. Un acte que ha comptat amb la presència d’alcaldies, regidories i personal tècnic esportiu de molts dels municipis que participaran en els Mini Jocs.

En aquesta competició de competicions “volem que estiguen presents els valors olímpics: excel·lència, amistat i respecte”, ha remarcat l’alcalde de Pego, Enrique Moll. El primer edil s’ha mostrat orgullós perquè el municipi pegolí siga la seu d’aquest espectacle esportiu, som i anem a ser el cor de la Marina de l’esport. Anem a demostrar perquè el nostre poble i la comarca, són referents esportius”.

Moll també ha volgut agrair “el treball incansable a la Taula Esportiva i a la Xarxa Esportiva de la Marina Alta, no tan sols per l’organització dels Mini Jocs, també per la promoció de l’esport i els hàbits saludables a la nostra comarca”.

El regidor d’Esports de Pego, Raül Tamarit també ha mostrat “l’orgull per poder ser història dels Mini Jocs, un dels més grans esdeveniments esportius de la Comunitat Valenciana”. Tamarit també ha volgut agrair la tasca dels tècnics i tècniques, coordinadors i coordinadores d’esport de la Marina Alta, “per tota la feina incansable que feu”.

El regidor pegolí també ha desgranat part de la programació dels tres dies d’esport. “Tot i que el divendres 19 de maig a les 15.30 hores s’iniciaran algunes disciplines esportives, no serà fins a les 20 hores quan siga el tret d’eixida amb la cerimònia d’inauguració, que tindrà lloc a la pista d’atletisme de Pujol”.

A més la tradicional entrada dels i les esportistes, “estem preparant un espectacle que no podem desvetlar, que de segur vos apassionarà. Aquest espectacle estarà realitzat per Mac Pons, que ha dirigit el Festival d’Arts Escèniques a Pego. Esperem que les grades, que podem albergar fins a 1.000 espectadors, estiguen de gom a gom”.

El dissabte 20 de maig es desenvoluparà el gros dels Mini Jocs. Les diferents competicions tindran lloc en els diferents recintes esportius del poble: la pista d’atletisme del Pujol, el camp de futbol Cervantes, recintes esportius de la Trilladora, club de tenis, el pavelló cobert Ausiàs March, així com els carrers Santa Teresa i Pere Sala, on tindran lloc les competicions de pilota valenciana. Pel que fa a les competicions de BTT, es desenvoluparan en la pista del Club Ciclista, i vela, al parc natural de la Marjal.

Durant tota la jornada hi haurà un trenet turístic que recorrerà les diferents instal·lacions esportives per tal de fer més fàcil els desplaçaments. “A més de les competicions esportives, hi ha programades activitats d’oci i culturals tant per a menuts com per a majors, des de masteclass de zumba i ballet, fins a tallers de natura i educatius”.

Per últim, el diumenge 21 de maig tindrà lloc la cerimònia de clausura amb l’entrega de medalles als finalistes de cada competició. “Tindrem una actuació especial per a aquest esdeveniment a càrrec d’Eva i Maite, dos monitores pegolines especialitzades en ball, zumba i batllet”, ha confirmat el regidor.

On trobar-nos

MACMA. Seu Mancomunitat Comarcal de la Marina Alta

C/ Blasco Ibáñez, 50 baix - 03760 - Ondara

Tel. 965757237 - Email: macma@macma.org

Contacte

Cultura i Patrimoni:

659 219 476 - macma@macma.org

Joventut. Xarxa Jove Marina Alta:

680 516 149 - xarxajove@macma.org

Esports. Xarxa Esportiva Marina Alta:

635 636 023 - xarxaesportiva@macma.org

Servei Mancomunat d’Arxius:

620 85 22 83 - arxius@macma.org

Secretaria:

96 575 72 37 - secretaria@macma.org

Xarxes Socials

Mancomunitat Comarcal de la Marina Alta:

Xarxa Jove Marina Alta:

Xarxa Esportiva Marina Alta:

Descobrim la Marina Alta:

© MACMA 2024