NOTÍCIES

L'àrea de cultura, turisme i patrimoni de la MACMA presenta la nova pàgina web "Descobrim la Marina Alta"

10/03/2023 |Cultura·MACMA

Cal confirmació a l’acte al següent enllaç:

 CONFIRMACIÓ D'ASSISTÈNCIA


Des de l'àrea de cultura, turisme i patrimoni de la Mancomunitat Comarcal de la Marina Alta es presenta la nova web turística de la comarca, anomenada "Descobrim la Marina Alta".

Seguint el concepte inicial, pel qual nasqué aquesta mancomunitat en 1997 i fins fa uns mesos anomenada Mancomunitat Cultural de la Marina Alta, de "comarca, cultura, territori i cohesió", amb la presentació d'aquesta web, arriba la recta final del treball fet els últims anys en cohesionar el territori comarcal des del vessant patrimonial com a fil conductor.

En 2014 nasqué s'amplià l'àrea de cultura amb patrimoni i turisme.

En 2019 es crea el Mapa Cultural i Patrimonial de la Marina, i fou presentat a dintre de la IV Fira Marina Alta amb els 5 sentits, una síntesi visual de la comarca que per un costat presentava un mapa actual de comunicacions i, per altre costat, resumia tot el patrimoni de la Marina Alta.

D'aquell mapa, consensuat per tots els municipis i departaments de turisme de la comarca, nasqué la necessitat de continuar en la línia estratègica de cohesió territorial amb el prisma cultural de rerefons. I per això el passat 2022 es creà el Wikiloc Comarcal on es recullen 160 rutes senderistes i 57 rutes urbanes dels diferents municipis que conformen la Marina Alta.

Posteriorment a aquest treball de camp nasqué la necessitat de crear un espai web on es concentra tota la informació de museus, patrimoni cultural visitable, patrimoni natural, patrimoni agrícola, rutes aquàtiques, zones d'escalada, rutes senderistes i rutes urbanes dels 32 municipis i 3 E.A.T.I.M que conformen la Mancomunitat Comarcal de la Marina Alta.

 

 

Amb aquestes accions de cohesió territorial, José Ramiro i Pastor, president de la MACMA, ha destacat la importància d'apostar per cada persona visitant de proximitat, respectuosa amb el medi ambient i la cultura dels nostres pobles i de la nostra gent. "La intenció de la MACMA – ha continuat explicant el President, és que la marca Descobrim la Marina Alta a poc a poc es relacione com a destí i producte de qualitat humana, ambiental i cultural, únic per la nostra idiosincràsia".

La MACMA també té pensat en un futur pròxim tancar aquest cicle de treball amb el llançament d'un nou llibre, a dintre de la col·lecció editorial pròpia, dedicat al territori i a descobrir els municipis mitjançant el seu paisatge i les seues sendes, que s'anomenarà "L'Atles de la Marina Alta".

Una web que pretén donar a conèixer al món sencer la particular forma de viure dels veïns i veïnes de la Marina Alta, amb els nostres costums, tradicions i cultura popular que ens marca com a poble.

La presentació de la web “Descobrim la Marina Alta” tindrà lloc el pròxim 23 de març a les 19.30 h al Rocòdrom de Pedreguer. Sent un acte obert al públic en general. 

 Cal confirmació a l’acte al següent enllaç:

 CONFIRMACIÓ D'ASSISTÈNCIA


 

 

 

On trobar-nos

MACMA. Seu Mancomunitat Comarcal de la Marina Alta

C/ Blasco Ibáñez, 50 baix - 03760 - Ondara

Tel. 965757237 - Email: macma@macma.org

Contacte

Cultura i Patrimoni:

659 219 476 - macma@macma.org

Joventut. Xarxa Jove Marina Alta:

680 516 149 - xarxajove@macma.org

Esports. Xarxa Esportiva Marina Alta:

635 636 023 - xarxaesportiva@macma.org

Servei Mancomunat d’Arxius:

620 85 22 83 - arxius@macma.org

Secretaria:

96 575 72 37 - secretaria@macma.org

Xarxes Socials

Mancomunitat Comarcal de la Marina Alta:

Xarxa Jove Marina Alta:

Xarxa Esportiva Marina Alta:

Descobrim la Marina Alta:

© MACMA 2024