NOTÍCIES

La Xarxa Esportiva i la Xarxa Jove de la Marina Alta recuperen per aquest estiu el programa de rutes nocturnes Camina la Lluna

08/07/2022 |Esports·MACMA

La Xarxa Esportiva i la Xarxa Jove de la Marina Alta recuperen per aquest estiu el programa de rutes nocturnes Camina la Lluna

Amb aquesta activitat la MACMA recupera un projecte del CEMA-Consorci Esportiu de la Marina Alta, que ja estava consolidat després de 10 edicions.

Camina la Lluna és un conjunt de rutes nocturnes per a descobrir diferents indrets de la comarca fugint de la calor de l’estiu. Amb aquesta proposta es vol donar a conéixer el nostre territori i no sols en l’àmbit paisatgístic, sinó també botànic, patrimonial, cultural o gastronòmic. Es realitzaran diferents parades interpretatives al llarg de l’experiència: etnobotànica, rastreig de fauna nocturna, història, curiositats i anècdotes locals, toponímia, astronomia, etc.

Aquestes activitats es faran els tres primers divendres d’agost i s’inicien a les 20 h de la vesprada. La proposta va dirigida a joves de la Marina Alta, menors de 30 anys, que vulguen descobrir nous racons i viure aquesta nova experiència de senderisme nocturn amb l'objectiu de fomentar l'oci nocturn saludable i l'esport actiu.

Es tracta de recorreguts de dificultat baixa, per la complexitat i la durada, s’inclourà un tast de tomaques, raïmet de pastor, variat de coques, panses de Llíber, dolços tradicionals i raïm de moscatell. Acompanyats amb suc de moscatell, vi, cervesa i mistela, tot de la comarca.

La primera eixida, «Etnobotànica entre ceps i riuraus», és una ruta circular entre Xaló i Llíber. Es durà a terme el divendres 5 d’agost i es tracta d’un recorregut de 9 km i 130 m de desnivell, amb una durada aproximada de 4 hores. En aquesta ruta entre els dos pobles units pel riu Gorgos o Xaló, caminarem rodejats per diferents varietats de ceps i ens endinsarem en zones boscoses i partides rurals.

La segona eixida, «Rastreig nocturn al voltant del riu Girona», serà el divendres 12 d’agost. L’itinerari serà circular amb un desnivell positiu acumulat de 25 m i una distància total de 6 km, amb una durada aproximada de 3:30 h. Amb sortida del centre de Beniarbeig, creuant Pamis i Ondara i tornant pel camí vell fins a l’inici per descobrir la vida silvestre al voltant del Riu Girona.

Per a finalitzar, el divendres 19 d’agost es realitzarà la ruta «Camins de ferradura i l’aigua més pura», que transcorre per la Vall de Laguar, entre els pobles de Fleix i Benimaurell. L’itinerari és circular amb un desnivell positiu acumulat de 200 m i una distància total de 7 km. En aquesta descobrirem els llavadors i fonts amagades entre el poble del mig i el poble de dalt. Combinarà trams de pista forestal, camins asfaltats i trams de senda tradicional empedrada.

Inscripció prèvia obligatòria al següent enllaç: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdXhaHF2w7_jT_E1EyWAWoh-P0VHPnD8oBk3I_hZP5-lPXzoA/viewform

 

On trobar-nos

MACMA. Seu Mancomunitat Comarcal de la Marina Alta

C/ Blasco Ibáñez, 50 baix - 03760 - Ondara

Tel. 965757237 - Email: macma@macma.org

Contacte

Cultura i Patrimoni:

659 219 476 - macma@macma.org

Joventut. Xarxa Jove Marina Alta:

680 516 149 - xarxajove@macma.org

Esports. Xarxa Esportiva Marina Alta:

635 636 023 - xarxaesportiva@macma.org

Servei Mancomunat d’Arxius:

620 85 22 83 - arxius@macma.org

Secretaria:

96 575 72 37 - secretaria@macma.org

Xarxes Socials

Mancomunitat Comarcal de la Marina Alta:

Xarxa Jove Marina Alta:

Xarxa Esportiva Marina Alta:

Descobrim la Marina Alta:

© MACMA 2024