NOTÍCIES

El Calendari dels Brillants 2023 torna a les llibreries per Nadal, aquest cop en la seua 36 edició

15/11/2022 |Cultura·MACMA

El Calendari dels Brillants 2023 torna a les llibreries per Nadal, aquest cop en la seua 36 edició

 

Fidel a la seva cita anual ja està de nou entre nosaltres el "Calendari dels Brillants" que amb aquest número corresponent a l'any 2023 aconsegueix la seva 36 edició. Aquesta veterana publicació dirigida pel benisser Joan Josep Cardona Ivars i editada per la MACMA és fidel al contingut tradicional que la distingeix des del primer número.

El primer Calendari de Brillants es va editar el 1988. El simbolisme de la portada il·lustrada per l'artista Ramon Pérez Carrió recull la diversitat de la roda dels temps circumscrita a l'any, amb les quatre fases de la lluna, les estacions, els fruits de temporada i la figura central de l'astrònom o mag, entranyable personatge que sempre ha estat representat en els calendaris tradicionals i que simbolitza la saviesa i el pronòstic. Cal recordar que el llibre és un almanac literari que juntament amb l'apartat del calendari tradicional, recorda i actualitza als vells almanacs del segle XIX. Un espai de reflexió serena fet amb positivisme, alegria, humor i mordacitat.

Val a dir que els almanacs en els seus inicis van ser propulsors de la cultura entre les classes populars. En una societat eminentment llauradora aquestes publicacions impreses llavors en modest paper van contribuir a modificar els hàbits en els conreus introduint consells pràctics per millorar la producció. El treball al camp, les trobades a fires i mercats, les festes religioses i populars, l'oratge i la saviesa popular marcaven el ritme d'una vida dura però amb moments per poder-se aturar, lluny de les preses i les angoixes actuals.

En aquesta edició es compta amb la participació de:

Emili Rodríguez i Bernabeu, Elvira Cambrils, Albert Toldrà i Vilardell, Quico Llopis i Ivars, Raúl Ivars i Grimalt, Maria Teresa Puigcerver i Gilabert, Francesc Gisbert, Carme Cardona i Bartual, Vicent Mahiques i Roig, Vicent Baydal, Antoni Banyuls i Pérez, David Pagès i Cassú, Vicent Lluís Ibàñez Rosselló, Miquel Gonzàlez i Ivars, Josep Miquel Bausset, Josep Xavier Esplugues i Pellicer, Joaquim G. Caturla, Manel Joan i Arinyó, Emili Piera, Guillem Gilabert, Irene Ballester i Buigues, Salvador Bolufer, Francesc Gramage, Ricard Pérez i Casado, Clement Penalva i Verdú, Ximo Garcia i Roca, Pepa Guardiola, Rosa Seser i Pérez, Ramón Pérez i Carrió, Aureli Argemí, Joan Lluís Cardona i Ibàñez, Rubén Martínez i Dalmau, Josep Bernabeu i Mestre, Alfons Llorenç, Vicent Josep Escartí, Vicent Cabrera i Cabrera, Daniel Climent i Giner, Carles Martín Cantarino, Jorge Olcina i Cantos, Baptista Banyuls i Buigues, Natacha Payà, José Miguel Femenía i Herrero, Josepa Costa i Múrcia, Josep Ferrer Ausina, Rafael Gálvez i Caballero, Francesc Banyuls i Llopis, Joan Josep Ortuño i Aroca, Maria Josefa Ivars i Femenía, Fra Virgili i Ivars.

Les il·lustracions són obra de Ramon Pérez Carrió, Jose Juan Vidal Porres i Alba López Soler.

Els exemplars del Calendari dels Brillants 2023 es poden trobar a: El Verger (Llibreria Cabrera), Dénia (Llibreria Públics), Benissa (Llibreria Puríssima i Llibreria Macavi), Pego (Llibreria Capritx), Alcoi (Llibreria Detroit), Xàbia (Llibreria Colon), Ondara (Llibreria Dilatando Mentes i seu de la MACMA), Gandia (Ambra Llibres), Xàtiva (Llibreria La Costera), València (Llibreria Fan Set i Llibreria Paris València), Pedreguer (Llibreria Mestral), Teulada Moraira (Llibreria Moll), Gata de Gorgos (Llibreria Font), Calp (Llibreria J. Vazquez), Alacant (Llibreria 80 Mundos) i Cullera (Llibreria Ines).

A més, i com a novetat, enguany s'han preparat una sèrie de presentacions arreu del territori amb l'objectiu de difondre aquesta obra literària.

 

On trobar-nos

MACMA. Seu Mancomunitat Comarcal de la Marina Alta

C/ Blasco Ibáñez, 50 baix - 03760 - Ondara

Tel. 965757237 - Email: macma@macma.org

Contacte

Cultura i Patrimoni:

659 219 476 - macma@macma.org

Joventut. Xarxa Jove Marina Alta:

680 516 149 - xarxajove@macma.org

Esports. Xarxa Esportiva Marina Alta:

635 636 023 - xarxaesportiva@macma.org

Servei Mancomunat d’Arxius:

620 85 22 83 - arxius@macma.org

Secretaria:

96 575 72 37 - secretaria@macma.org

Xarxes Socials

Mancomunitat Comarcal de la Marina Alta:

Xarxa Jove Marina Alta:

Xarxa Esportiva Marina Alta:

Descobrim la Marina Alta:

© MACMA 2024