Rutes senderistes

Dificultat mitjana

No canvies sendes velles per novelles.
Dita popular

Teulada Moraira

Ruta Vicentina

alarm_on
Temps
1 h 32 min.
hiking
Dificultat tècnica
Mitjana
flag
Distància
3,91 km
landscape
Desnivell positiu
171 m

La ruta Vicentina segueix els passos del mestre Vicent Ferrer. A través d'aquesta ruta coneixerem la història, l’art i la religió que va lligada a aquest personatge. També podrem gaudir dels meravellosos paisatges que ens acompanyaran durant tota la ruta. Iniciarem el nostre recorregut a l'església parroquial de santa Caterina Màrtir: es tracta d'una església-fortalesa d'estil renaixentista amb traços gòtics. Aquesta església alberga la capella de sant Vicent, construïda entre els segles XIX i XX. L’han restaurada recentment per a albergar la imatge del sant.

Continuarem caminant fins a arribar a la plaça dels Porxes, i a la casa de Constança Ferrer, germana de sant Vicent. En la façana de l'edifici actual, que es troba al mateix lloc en el qual estava l'antic, podrem veure una representació del sant predicant al poble de Teulada, en la seua visita de 1410.

Continuarem el camí fins a l'avinguda de les Palmes i l'ermita de sant Vicent, un edifici neoclàssic. En l'altar podrem trobar una imatge del sant pintada sobre la fusta. També podrem gaudir de la cúpula que destaca per les teules verdes, blaves i blanques.

Continuarem la nostra ruta, just al costat de l'ermita, amb el casalici, un edifici de pedra tosca, on, segons conta la llegenda, sant Vicent es va acomiadar de Teulada. Dins podrem trobar una pintura que representa aquest moment. Continuarem caminant pel carrer de Tàrbena, on veurem una representació en ceràmica amb sant Vicent bevent i beneint el pou de la població.

Deixarem arrere el nucli urbà per a endinsar-nos en el camí de sant Miquel i ens trobarem amb l'encreuament del camí del Pas. En aquest camí podrem veure la creueta de l’Ave Maria, lloc on sant Vicent va parar a beneir el terme del poble per a evitar que arribara la pesta i els pirates barbarescos a assolar la localitat.

Ens centrarem a avançar pel camí del Pas fins a topar-nos amb el camí de la Sisca. Des d'aquest camí arribarem a la carretera que va des de Teulada a Moraira i fins a l'ermita de la Font Santa. A través d'aquest camí podrem gaudir de les meravelles dels camps de cultius, així com de les cases rurals de la zona que destaquen pels seus típics riuraus.

Arribarem a l'ermita que data del segle XIX. Dins d'aquest recinte podrem trobar l'ermita, la casa de l'ermità i la font anomenada Font Santa. El seu nom ve de la llegenda que conta que el sant i la seua germana passejaven pel lloc i ella tenia set, llavors el sant va tocar una pedra amb el seu bastó i d’ací va començar a emanar aigua des de llavors.

Al final del recorregut podrem gaudir de l'àrea recreativa de la Font Santa, que compta amb barbacoes, berenador i zones perquè els xiquets juguen.

PUNTS D’INTERÉS

  • Església de santa Caterina Màrtir.
  • Plaça dels Porxes.
  • Ermita de sant Vicent.
  • Creueta Ave Maria.
  • Ermita de Font Santa.

location_on Llocs d'interés

transfer_within_a_station Enllaços a altres rutes

info Teulada Moraira

M'interessa Guardar a la motxilla

Dificultat baixa
expand_circle_down

Dificultat mitjana
expand_circle_down

Dificultat alta
expand_circle_down

Informació útil...

Tourist Info
Localitza tots els punts i oficines d'informació turística
Wikiloc
Segueix totes les rutes de muntanya i subaquàtiques.
Google Maps
Recorre els carrers i descobreix el patrimoni des del teu mòbil
Dormir, menjar i comprar
Busques planificar el teu viatge? Ací tens tot el que necessites

Amb el finançament de:

On trobar-nos

MACMA. Seu Mancomunitat Comarcal de la Marina Alta

C/ Blasco Ibáñez, 50 baix - 03760 - Ondara

Tel. 965757237 - Email: macma@macma.org

Contacte

Cultura i Patrimoni:

659 219 476 - macma@macma.org

Joventut. Xarxa Jove Marina Alta:

680 516 149 - xarxajove@macma.org

Esports. Xarxa Esportiva Marina Alta:

635 636 023 - xarxaesportiva@macma.org

Servei Mancomunat d’Arxius:

620 85 22 83 - arxius@macma.org

Secretaria:

96 575 72 37 - secretaria@macma.org

Xarxes Socials

Mancomunitat Comarcal de la Marina Alta:

Xarxa Jove Marina Alta:

Xarxa Esportiva Marina Alta:

Descobrim la Marina Alta:

© MACMA 2024