NOTÍCIES

La MACMA converteix les propostes de “Descobrim la Marina Alta” en experiències reals

14/05/2024 |Turisme·MACMA

Descobrim la Marina Alta és un conjunt d'experiències al medi natural a diferents indrets de la comarca. Amb aquesta proposta es combina l'activitat física amb el descobriment del nostre territori i no sols en l'àmbit paisatgístic, sinó també botànic, patrimonial o cultural. Es tracta d’una iniciativa sorgida des de les àrees de cultura i patrimoni,  i de la Xarxa Esportiva Marina Alta, tot i que en ella es treballarà des de totes les àrees de la Mancomunitat de forma coordinada, ja que a més a més, s’animarà a la població juvenil a gaudir d’un oci actiu, a través de la Xarxa Jove.

El projecte es va iniciar amb la creació d'una pàgina web i l'elaboració de 4 manuals de bones pràctiques: Soc de senda, Soc de carrer, Soc de mar i Soc de pedra. Els mateixos són d'accés públic i gratuït a través de la pàgina web de Descobrim la Marina Alta. 

Per donar difusió al projecte i formar a la ciutadania en un ús responsable i sostenible dels espais naturals, es van elaborar uns vídeos d'animació promocionant cada un dels manuals. Ara s’ha volgut donar continuïtat al projecte i donar-li visibilitat fent el següent pas i creant experiències per a les persones interessades a participar.

Per això s'han programat per a 2024 un total de 10 eixides que combinen les diferents modalitats esportives que podem practicar en la nostra comarca. Es contemplen quatre eixides senderistes: dues diürnes i dues nocturnes que es realitzaran els mesos d'estiu coincidint amb la lluna plena. I sis experiències de multiaventura: una de nordic walking, una d'espeleologia, un descens de barrancs, una d'escalada, una que combina senderisme en una via ferrada i una que combina orientació i geocaching.


Les eixides es faran al llarg de tot l'any, encaixant en cada estació el tipus d'activitats que recomanem en funció del clima i dels canvis en el paisatge que trobem amb el pas dels mesos. Amb aquesta activitat la MACMA pretén impulsar i fomentar un ús responsable en la pràctica esportiva en el medi natural i posar en valor el nostre patrimoni.

S’han triat les experiències buscant donar a conéixer els diferents racons de la nostra comarca, zones de costa i d’interior, de nord a sud. “Tot i això, ens han quedat moltes propostes a la motxilla que volem mostrar-vos en edicions posteriors”, explica Lluís Fornés, president de la Xarxa Esportiva. “Volíem donar continuïtat a les propostes de Camina la Marina i Camina la Lluna, que sempre han tingut molt d'èxit, però sumant les experiències que es promocionen en la nova pàgina web de la MACMA Descobrim la Marina Alta”.

Per la seua part, Sergi Ferrús, president de l’entitat comarcal, ha comentat que “la iniciativa busca ser un punt de trobada de persones amb afinitats i gustos semblants que dediquen temps d'oci a l'esport en la Natura”, alhora que destaca que “serveix per a generar productes turístics sobre la base de l'esport i patrimoni natural i cultural, que després puguen aprofitar els mateixos ajuntaments de la comarca”.

  
Les eixides programades per aquest 2024 seran les següents:

  • Diumenge 2 de juny - Benissa: Ruta Molí del Quisi (senderisme)
  • Diumenge 16 de juny - El Poble Nou de Benitatxell: Ruta dels penya-segats (senderisme)
  • Dissabte 20 de juliol - Calp: Ruta nocturna pel Passeig ecològic (senderisme nocturn)
  • Dissabte 17 d’agost - Jesús Pobre: Ruta nocturna dels Molins (senderisme nocturn)
  • Diumenge 22 de setembre - Dénia: Nordic walking
  • Diumenge 06 d'octubre - Pego: Escalada
  • Diumenge 20 d'octubre - Orba: Orientació i Geocaching
  • Diumenge 03 de novembre - Benigembla: Senderisme i via ferrada
  • Diumenge 17 de novembre - La Vall de Laguar: Barranquisme
  • Diumenge 8 de desembre - Beniarbeig: Espeleologia 

 

La MACMA ha creat un espai específic dins les seues pàgines web de Turisme i Esports, un apartat on es podran consultar totes les eixides així com accedir a les inscripcions. Inscripcions

On trobar-nos

MACMA. Seu Mancomunitat Comarcal de la Marina Alta

C/ Blasco Ibáñez, 50 baix - 03760 - Ondara

Tel. 965757237 - Email: macma@macma.org

Contacte

Cultura i Patrimoni:

659 219 476 - macma@macma.org

Joventut. Xarxa Jove Marina Alta:

680 516 149 - xarxajove@macma.org

Esports. Xarxa Esportiva Marina Alta:

635 636 023 - xarxaesportiva@macma.org

Servei Mancomunat d’Arxius:

620 85 22 83 - arxius@macma.org

Secretaria:

96 575 72 37 - secretaria@macma.org

Xarxes Socials

Mancomunitat Comarcal de la Marina Alta:

Xarxa Jove Marina Alta:

Xarxa Esportiva Marina Alta:

Descobrim la Marina Alta:

© MACMA 2024