NOTÍCIES

El Pla Jove de la Marina Alta arriba a tota la comarca

17/10/2023 |Joventut·Xarxa Jove de la Marina Alta

El pla que es presenta a continuació conté un exhaustiu anàlisi del context social, econòmic i cultural de la Marina Alta. Una eina necessària per al personal polític, tècnic i la joventut a qui va adreçat.

El personal polític pot trobar una ferramenta on descobrir les necessitats de la comarca i, sobretot, les necessitats específiques de la gent jove. A banda, les línies de treball faciliten l'elaboració d'actuacions futures que tinguen com a destinatàries les persones joves dels seus municipis.

Al mateix temps, el personal tècnic disposa d'un anàlisi diagnòstic amb visió comarcal i de les línies estratègiques a seguir a l'hora de programar les activitats els següents anys.

Pel que fa a la joventut, té davant un estudi sobre les seues pròpies inquietuds. En el qual el jovent ha participat en la seua elaboració, donant les seues pròpies opinions en les enquestes o els fòrums joves.

Així doncs, el pla consta, en primer lloc, d'una part introductòria que inclou el marc normatiu del pla, l'estat de la qüestió i el marc teòric des de les ciències socials i els objectius.

En segon lloc, s'ha realitzat una acurada contextualització comarcal on es detallen diferents variables sociodemogràfiques i recursos als que la joventut pot accedir en cada cas, com són les dades demogràfiques, la mobilitat, l'ocupació, l'habitatge, l'educació, la salut i les distintes problemàtiques socials.

Seguidament, s'expliquen aspectes metodològics amb l'objectiu de donar a conèixer el treball de coordinació entre els diferents perfils professionals que treballen amb la joventut de la Marina Alta, alhora que s'explica el procés metodològic participatiu que s'ha dut a terme en el pla, un procés que comporta tècniques sociològiques quantitatives com el qüestionari i qualitatives com l'entrevista en profunditat.

Una vegada precisat el marc normatiu, la contextualització comarcal i els aspectes metodològics, es presenta l'anàlisi diagnòstic del pla. Els resultats del treball de camp realitzat amb la joventut de la nostra comarca, els o les informadores clau i personal polític.

A partir dels diagnòstic es tracem les futures línies a seguir i la seua calendarització.

Presentades com a línies estratègiques, engloben totes les necessitats majoritàries.

Per últim, s'explica el procés d'avaluació del pla: part per part i les conclusions d'aquest.

 

Consulta el document

On trobar-nos

MACMA. Seu Mancomunitat Comarcal de la Marina Alta

C/ Blasco Ibáñez, 50 baix - 03760 - Ondara

Tel. 965757237 - Email: macma@macma.org

Contacte

Cultura i Patrimoni:

659 219 476 - macma@macma.org

Joventut. Xarxa Jove Marina Alta:

680 516 149 - xarxajove@macma.org

Esports. Xarxa Esportiva Marina Alta:

635 636 023 - xarxaesportiva@macma.org

Servei Mancomunat d’Arxius:

620 85 22 83 - arxius@macma.org

Secretaria:

96 575 72 37 - secretaria@macma.org

Xarxes Socials

Mancomunitat Comarcal de la Marina Alta:

Xarxa Jove Marina Alta:

Xarxa Esportiva Marina Alta:

Descobrim la Marina Alta:

© MACMA 2024