NOTÍCIES

Calendari dels Brillants esdevé cinema

03/06/2017 |Cultura·MACMA

El Calendari dels Brillants esdevé cinema

 

Joan Josep Cardona dirigeix i produeix una pel·lícula documental que commemora el 30é Aniversari d’aquest estimat almanac

El passat divendres es realitzà a Ondara una projecció íntima del documental que ha dirigit i produït íntegrament l’escriptor i cronista benisser Joan Josep Cardona per commemorar les tres dècades d’aniversari que ha complit enguany el Calendari dels Brillants, la publicació de la qual és propietari i coordinador des dels seus inicis. No debades, en el film s’expliquen els orígens de l’almanac, així com les influències i lligams que els vinclen amb altres almanacs de la resta del territori lingüístic en llengua catalana.

El treball, realitzat conjuntament amb el càmera Daniel Mas, és una panoràmica històrica i cultural de la Marina Alta –i alhora del País Valencià– a través del senyor Joan de Plamolins: la figura central, alhora alter ego de l’autor que vertebra el projecte global del Calendari dels Brillants. A través dels seus ulls, de les seues vivències, l’espectador identifica el seguit de realitats culturals que forgen el nostre territori i que han estat ja retratades per les escriptores i escriptors que han format part de la família dels Brillants.

Un treball audiovisual tan simbòlic com metafòric, de celebració i reivindicació de les nostres arrels, que serà projectat pels pobles de la comarca en la gira promocional que s’ha coordinat des de la Mancomunitat Cultural de la Marina Alta.

On trobar-nos

MACMA. Seu Mancomunitat Comarcal de la Marina Alta

C/ Blasco Ibáñez, 50 baix - 03760 - Ondara

Tel. 965757237 - Email: macma@macma.org

Contacte

Cultura i Patrimoni:

659 219 476 - macma@macma.org

Joventut. Xarxa Jove Marina Alta:

680 516 149 - xarxajove@macma.org

Esports. Xarxa Esportiva Marina Alta:

635 636 023 - xarxaesportiva@macma.org

Servei Mancomunat d’Arxius:

620 85 22 83 - arxius@macma.org

Secretaria:

96 575 72 37 - secretaria@macma.org

Xarxes Socials

Mancomunitat Comarcal de la Marina Alta:

Xarxa Jove Marina Alta:

Xarxa Esportiva Marina Alta:

Descobrim la Marina Alta:

© MACMA 2024