Fòrum Jove

Fòrum Jove

El fòrum jove és un procés de participació juvenil on s’exposen les inquietuds i necessitats de la població jove. Al mateix temps es fomenta la participació i el teixit associatiu jove. Així l’opinió de la població jove queda plasmada en les polítiques municipals o supramunicipals de joventut.

Els nou pobles amb personal propi de joventut, Benissa, Calp, Dénia, Gata de Gorgos, Teulada, Pedreguer, Pego, Ondara i Xàbia i la Mancomunitat Comarcal de la Marina Alta han realitzat diferents fòrums joves al llarg d’aquests anys.

Els fòrums joves realitzats als nou pobles amb personal tècnic propi i el fòrum comarcal de la Nova Ruralitat van deixar una sèrie de propostes que la joventut va poder debatre amb el personal polític i els el personal tècnic de joventut. Entre les demandes comunes més remarcables trobem:

  • Oci: La joventut de la comarca reclama espais de trobada i oci per poder relacionar-se amb altres joves, activitats d’oci gratuïtes juvenils, tallers diversos i activitats a la natura.
  • Salut: En aquest apartat el jovent de la comarca coincideixen en millorar l’accés a recursos de salut mental i salut sexual, tallers de sexualitat, cursos d’habilitats socials..
  • Formació: Pel que fa a la formació i estudis la joventut de la comarca reclama entre d’altres, millorar l’oferta d’estudis, programar cursos, impulsar ajudes als estudis i ampliar els horaris de les sales d’estudi. 
  • Transport: Millorar el servei de transport comarcal, instaurar un servei públic de lloguer de bicicletes o un servei de bus fester els caps de setmana son les propostes més remarcables de la joventut.
  • Treball: Entre les propostes més repetides pels i les joves trobem la creació de centres coworking, establir un canal d’informació i difusió de les borses de treball i altres ofertes i la realització de cursos de formació professional.

Menció a part mereix el Fòrum Jove Comarcal de la Nova Ruralitat on a partir de 4 línies que son, el despoblament, l’educació, la organització veïnal i el treball, es van extreure una serie d’accions comunes d’actuació per paliar els efectes negatius del despoblament:

  1. Consolidar el fòrum de la Nova ruralitat com un espai de debat i treball contra el despoblament.
  2. Fomentar l’associacionisme veïnal que propicie eines de debat i actuacions vers el despoblament.
  3. Crear una eïna de difusió d’activitats als pobles en perill de despoblament.
  4. Fomentar les ajudes a les persones joves que vulguen viure a pobles en risc de despoblament
  5. Estudiar la creació d’un coworking en l’entorn rural de la Marina Alta.

On trobar-nos

MACMA. Seu Mancomunitat Comarcal de la Marina Alta

C/ Blasco Ibáñez, 50 baix - 03760 - Ondara

Tel. 965757237 - Email: macma@macma.org

Contacte

Cultura i Patrimoni:

659 219 476 - macma@macma.org

Joventut. Xarxa Jove Marina Alta:

680 516 149 - xarxajove@macma.org

Esports. Xarxa Esportiva Marina Alta:

635 636 023 - xarxaesportiva@macma.org

Servei Mancomunat d’Arxius:

620 85 22 83 - arxius@macma.org

Secretaria:

96 575 72 37 - secretaria@macma.org

Xarxes Socials

Mancomunitat Comarcal de la Marina Alta:

Xarxa Jove Marina Alta:

Xarxa Esportiva Marina Alta:

Descobrim la Marina Alta:

© MACMA 2024