NOTÍCIES

La IV Trobada de Clubs de Lectura de la Marina Alta té com a protagonista literària a l'escriptora pegolina Elvira Cambrils i el seu llibre "Argila i calç"

08/05/2024 |Cultura·MACMA

Un centenar de persones integrants de vuit Clubs de Lectura de la Marina Alta (Beniarbeig, Gata de Gorgos, Ondara, Orba, Pego, Teulada Moraira, Xàbia i l'amfitrió d'aquesta edició Pedreguer) van participar en la IV Trobada literària, que es va celebrar a la Casa Municipal de Cultura de Pedreguer i que va tindre com a escriptora convidada a la pegolina Elvira Cambrils, amb la seua obra i el seu llibre "Argila i calç" (premi 2023 Enric Valor de Novel·la de la Diputació d'Alacant). La Trobada, una edició més, va comptar amb el patrocini de la MACMA i enguany amb la col·laboració de l'Ajuntament de Pedreguer.

Després de donar la benvinguda als i les integrants dels clubs de lectura dels vuit municipis, va actuar l'actor Paco Bertomeu que aquesta vegada va llegir uns fragments d'un dels contes a l'ombra del Montgó de l'escriptora María Ibars. També va declamar fragments d'una de les primers obres de la convidada Elvira Cambrils. A continuació va intervindre l'alcalde de Pedreguer i president actual de la MACMA Sergi Ferrús i finalment es va obrir el debat per a parlar amb l'escriptora, amb qüestions relacionades amb l'obra llegida i la trajectòria literària de l'escriptora.

L'autora (Elvira Cambrils), manifestava al seu facebook: "Molt emocionant la trobada d'ahir a Pedreguer amb els clubs de lectura de la Marina. Emocionant la veu de Paco Bertomeu que invocava Maria Ibars i el raig verd de Jules Verne. I les paraules de Marga sobre les virtuts de la lectura acompanyada i les de Miguel, centrades en l'autora. Emocionants l'acollida de l'alcalde Sergi Ferrús i els somriures còmplices que omplien la sala. Blanca Miralles i Amina Hodan hi van ser ben vives i, també, els anhels més íntims que compartim els éssers humans i el desig de bellesa i la passió per la vida que ens empenta a viure'n d'altres a través de la ficció. És un gran regal, el millor premi, que "Argila i calç" s'haja escolat en la intimitat de tantes persones per a mussitar-les a cau d'orella històries, pensaments i emocions que poden fer més bonica l'aventura del dia a dia. Moltes gràcies a la Mancomunitat de la Marina Alta, als i a les bibliotecàries d'Ondara, Beniarbeig, Orba, Pedreguer, Xàbia, Teulada Moraira, Gata de Gorgos i Pego, i a totes les persones que ho han fet possible.

Per la seua part, l'alcalde de Pedreguer i president de la MACMA (Sergi Ferrús) comentava: "Hui, dia ben significatiu amb la Trobada d'escoles en valencià a Pego o la manifestació del 25 d'abril a València, i en un marc ben especial, envoltats per les obres de l'exposició Contes i Rondalles Populars he tingut l'honor i el gust de donar la benvinguda als 8 clubs de lectura de la Marina Alta en la seua IV Trobada, patrocinada per la Mancomunitat Comarcal de la Marina Alta -MACMA en col·laboració amb l'Ajuntament de Pedreguer. En aquesta ocasió ha sigut al voltant de l'obra 'Argila i calç', d'Elvira Cambrils, que ha parlat de l'obra i ha contestat a les qüestions que ha plantejat l'audiència. Entre allò molt i bo que s'ha parlat, destaque la intervenció d'una dona castellanoparlant d'Utiel, perquè crec que reflecteix l'actitud i el tarannà del qual és la integració i que fins que no siga la mateixa actitud en els fòrums 'contraris', la integració és impossible. M'explique: el que ha fet aquesta dona (llegir una obra en una llengua que no és la seua materna i parlar en la seua llengua materna sense que ningú l'escridasse dient-li que la canvie), hui per hui no és allò que passe en fòrums on intransigents monolingües sempre intenten passar per damunt dels drets de la gent on, més que viure, colonitzen. Com ha dit Elvira, per resistir, per existir, hem de ser militants. Per cert, enhorabona pel llibre, esperança i harmonia per vèncer qualsevol odissea."

 

On trobar-nos

MACMA. Seu Mancomunitat Comarcal de la Marina Alta

C/ Blasco Ibáñez, 50 baix - 03760 - Ondara

Tel. 965757237 - Email: macma@macma.org

Contacte

Cultura i Patrimoni:

659 219 476 - macma@macma.org

Joventut. Xarxa Jove Marina Alta:

680 516 149 - xarxajove@macma.org

Esports. Xarxa Esportiva Marina Alta:

635 636 023 - xarxaesportiva@macma.org

Servei Mancomunat d’Arxius:

620 85 22 83 - arxius@macma.org

Secretaria:

96 575 72 37 - secretaria@macma.org

Xarxes Socials

Mancomunitat Comarcal de la Marina Alta:

Xarxa Jove Marina Alta:

Xarxa Esportiva Marina Alta:

Descobrim la Marina Alta:

© MACMA 2024