Ressenya de juny '24: Consum de prostitució i masculinitats a la Marina Alta

Recerca

Consum de prostitució i masculinitats a la Marina Alta

La Xarxa Comarcal d'Igualtat de la Marina Alta, formada  pel conjunt de Regidories d’Igualtat de Dénia, Xàbia, Calp, Teulada Moraira, Benissa, El Poble Nou de Benitatxell, i també per la Mancomunitat de Serveis Socials de la Marina Alta, ha impulsat l’execució d’aquest estudi. Els objectius de la Xarxa són potenciar el treball en xarxa i la coordinació entre Ajuntaments de la Marina Alta en matèria d’Igualtat de gènere i Diversitat; afavorir l’intercanvi de pràctiques, estratègies i serveis com a model de bones pràctiques; la cooperació en la realització de projectes innovadors i experimentals, la promoció i millora dels recursos existents a la comarca en matèria de Violència de Gènere i promoció de la Igualtat; i l’eficiència pressupostària dels recursos d’Igualtat i Diversitat.

Aquesta publicació recull un estudi qualitatiu sobre el consum de prostitució femenina per part d'homes en la Marina Alta, una de les comarques del País Valencià amb més concentració d'espais de prostitució. Aquest treball posa l'accent en la relació d'aquest fenòmen amb els mandats patriarcals que configuren la construcció social de les masculinitats, prestant especial atenció a com el consum de prostitució s'aprén, comparteix, naturalitza i legitima a través d'una sèrie de pràctiques i rituals col·lectius homosocials associats a àmbits de vida com la feina, la festa o l'esport.

L'objectiu d'aquest estudi és contribuir a orientar polítiques públiques locals que treballen per l'eliminació de les múltiples desigualtats que vertebren el món de la prostitució. Les dones que exerceixen han de ser el subjecte prioritari de les polítiques en aquest àmbit, però també és fonamental desenvolupar investigacions i actuacions públiques. Aquest estudi pretén, en suma, contribuir a desmuntar les masculinitats hegemòniques, els mandats patriarcals i les pràctiques col·lectives que subjauen al consum de prostitució en el context de la Marina Alta.

.

També et pot interessar:

On trobar-nos

MACMA. Seu Mancomunitat Comarcal de la Marina Alta

C/ Blasco Ibáñez, 50 baix - 03760 - Ondara

Tel. 965757237 - Email: macma@macma.org

Contacte

Cultura i Patrimoni:

659 219 476 - macma@macma.org

Joventut. Xarxa Jove Marina Alta:

680 516 149 - xarxajove@macma.org

Esports. Xarxa Esportiva Marina Alta:

635 636 023 - xarxaesportiva@macma.org

Servei Mancomunat d’Arxius:

620 85 22 83 - arxius@macma.org

Secretaria:

96 575 72 37 - secretaria@macma.org

Xarxes Socials

Mancomunitat Comarcal de la Marina Alta:

Xarxa Jove Marina Alta:

Xarxa Esportiva Marina Alta:

Descobrim la Marina Alta:

© MACMA 2024